Csicseriborsó-sütőtök saláta

Keresel egy salátát, amelyikben az íz és az egészség kézen fogva járnak? Akkor itt van a megoldás! Ez a csicseriborsó-sütőtök saláta nemcsak az ízlelőbimbóidat fogja elvarázsolni, hanem a testedet is hálásan fogja köszönni.

A magas rosttartalmú csicseriborsó és sütőtök (vagy édesburgonya) garantálja, hogy hosszú ideig érezd magad jóllakottnak és energikusnak. A fehérjében gazdag csicseriborsó pedig ideális választás, ha figyelsz a fehérjebevitelre.

Az antioxidánsokban és vitaminokban gazdag mikrozöldek és lilahagyma pedig tovább fokozzák a saláta egészségügyi előnyeit. A római kömény és piros paprika fűszeres ízei izgalmas és pikáns jegyeket adnak a fogásnak, míg a mézes-citromos öntet kellemes édességet és frissességet kölcsönöz neki.

A csicseriborsós sütőtök saláta receptje ideális vegetáriánusoknak és mindazoknak, akik szeretik a magas rosttartalmú ételeket.


Elkészítési idő: 30 perc

Kalóriaérték: kb. 250 kcal/adag

Hozzávalók: csicseriborsó, sütőtök, lilahagyma, mikrozöldek/zöld saláta, olívaolaj, római kömény, piros paprika, citromlé, méz.

HOZZÁVALÓK:

A sült zöldségekhez:

  • 1/2 kisebb sütőtök vagy egy nagyobb édesburgonya
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 1 közepes fej lilahagyma, 8 részre vágva gerezdekben
  • 2 ek olaj
  • 1 kk őrölt római kömény
  • 1 kk őrölt paprika
  • só, frissen őrölt bors

Az öntethez:

  • 1 tk őrölt paprika
  • 1 tk őrölt római kömény
  • 1 tk méz
  • 1 citrom frissen facsart leve
  • 4 ek olíva olaj
  • só, frissen őrölt fekete bors
  • 1-2 marék friss salátalevél vagy mikrozöld vegyesen

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

  • Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.Egy mély tálba tedd bele az olajat és a fűszereket, keverd össze. Kockázd fel a sütőtököt, kb. 2 cm-es kockákra.
  • Forgasd át a fűszeres olajban, majd helyezd egy nagyobb tepsi felére.
  • Tedd a csicseriborsót és a hagymát a tepsi másik felére és locsold meg a visszamaradt fűszeres olajjal.
  • Süsd a zöldségeket 20-25 percig, amíg megpuhulnak ill. szép pirosak lesznek. Félidőben óvatosan forgasd meg.
  • Míg a zöldségek sülnek, keverd össze az öntet hozzávalóit.
  • Ha kész vannak, hagyd egy kicsit hűlni, majd helyezd a friss zöldek tetejére a sült zöldség keveréket és tálalás előtt locsold meg az öntettel. Megszórhatod feta sajttal is.

Néhány ötlet, hogyan turbózd fel a salátád más hozzávalókkal:


  • Quinoa hozzáadása: A quinoa magas fehérje- és rosttartalma miatt kiválóan egészíti ki a csicseriborsót. Keverd össze sült zöldségekkel és citromos öntettel.
  • Feta sajt: A feta sajt sós íze remekül harmonizál a sült zöldségekkel és extra fehérjét is ad ennek a salátának. Add hozzá a salátához tálalás előtt.
  • Gránátalma: A gránátalma lédús, ropogós szemecskéi üdítően hatnak a salátában. Kiváló választás, ha valami friss és színeset szeretnél hozzáadni

HELLO, BAKONYI ORSI VAGYOK…

Hello! Bakonyi Orsi vagyok, életmódmentor, és a fitt50klub alapítója. Az én küldetésem, hogy megmutassam: a menopauza időszaka nem kell, hogy az önbizalomhiányról, fáradtságról és makacs kilókról szóljon. Saját tapasztalataimon alapuló, könnyen alkalmazható étrendi és életmódtanácsaimmal szeretnélek segíteni abban, hogy 50 felett is energikus, kiegyensúlyozott és önbizalommal teli lehess. Kis változtatásokkal, nagy eredményeket érhetünk el együtt, és bebizonyítom neked: ez a folyamat lehet örömteli és egyszerű is

Inspiráció, motiváció és gyakorlatok 50 feletti nőknek – egy kattintásnyira tőled!

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel és edzéstervekkel, egyszerű receptekkel, valamint életmódtippekkel támogatunk, hogy energikusabb és fittebb lehess 50 felett is!

HOME

WORKSHOP

BLOG

KAPCSOLAT

RÓLAM

WEBSHOP

Légy fittebb, erősebb, magabiztosabb – 50 felett is! Az egészséges, aktív életmód nem korfüggő!