Marinált paradicsomsaláta

Néhány hozzávalóból készült pácolt paradicsom - friss paradicsom, ecet, hagyma, fokhagyma, egy kis olívaolaj, valamint fűszernövények és só.


Az érett, lédús paradicsom felszívja az olívaolajat, a vörösborecetet, a hagymát, a fokhagymát és a friss fűszernövényeket. Amit kapunk, az pedig egyfajta paradicsomsaláta - ami paradicsomlében és olívaolajban úszik, a fokhagymával és fűszernövények ízével átitatva.

És azt még nem is említettem még, hogy néhány perc alatt elkészül. Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű - évek óta a kedvenc nyári saláta receptem.

Néhány ötlet, hogyan használd fel a marinált paradicsomot:

  • Kanalazd grillezett húsra, halra vagy grillsajtra
  • Avokádós vagy fokhagymás pirítósra szedve
  • Morzsolj a tetejére fetasajtot és szórj rá néhány olívabogyót
  • Tedd egy nagy tál zöld saláta tetejére
  • Fogj pár darab tortilla chipset és kanalazd ki egyből a tányérból

A másik jó dolog ebben az ételben az, hogy teljesen mindegy, milyen fajta paradicsomból készül, a lényeg, hogy a nyári napérlelte paradicsomokból lesz a legfinomabb.

A nagyobb paradicsomokat vastag szeletekre vágom, egy nagyobb, lapos tányérba teszem és ráöntöm a páclét. A szeletek nagy felülete lehetővé teszi, hogy felszívják az ízeket. Az apróbb szemű koktélparadicsomokat félbevágom és úgy kerülnek rá a hozzávalók.

HOZZÁVALÓK:

  • 3 extra nagy paradicsom,
  • kb. ⅓ csésze extra szűz olívaolaj
  • ¼ csésze vörösborecet
  • 2 evőkanál finomra vágott vöröshagyma
  • 1 nagy gerezd vagy két kisebb gerezd fokhagyma, finomra vágva vagy összezúzva
  • 1 evőkanál aprított friss petrezselyem, plusz további a díszítéshez
  • 1 evőkanál aprított friss bazsalikom, plusz további a díszítéshez
  • 1 teáskanál só
  • frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint.

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

1. Vágjuk fel a paradicsomokat kb. 1 cm vastag szeletekre, és rendezzük el egy rétegben egy nagy, lapos tányérban.


2. Keverjük össze az olajat, az ecetet, a hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet, a bazsalikomot, a sót és a borsot egy mély tálkában és egyenletesen öntsük az edényben lévő paradicsomra.


3. Fedjük le és pácoljuk 2-3 órán át a pulton vagy 12-24 órán át a hűtőszekrényben.


4. Tálalás előtt a lehűtött paradicsomokat vegyük ki a hűtőből és hagyjuk szobahőmérsekleten. Ízlés szerint díszítsük apróra vágott friss fűszernövényekkel.

HELLO, BAKONYI ORSI VAGYOK…

Hello! Bakonyi Orsi vagyok, életmódmentor, és a fitt50klub alapítója. Az én küldetésem, hogy megmutassam: a menopauza időszaka nem kell, hogy az önbizalomhiányról, fáradtságról és makacs kilókról szóljon. Saját tapasztalataimon alapuló, könnyen alkalmazható étrendi és életmódtanácsaimmal szeretnélek segíteni abban, hogy 50 felett is energikus, kiegyensúlyozott és önbizalommal teli lehess. Kis változtatásokkal, nagy eredményeket érhetünk el együtt, és bebizonyítom neked: ez a folyamat lehet örömteli és egyszerű is

Inspiráció, motiváció és gyakorlatok 50 feletti nőknek – egy kattintásnyira tőled!

HÍRLEVÉL

Iratkozz fel és edzéstervekkel, egyszerű receptekkel, valamint életmódtippekkel támogatunk, hogy energikusabb és fittebb lehess 50 felett is!

HOME

WORKSHOP

BLOG

KAPCSOLAT

RÓLAM

WEBSHOP

Légy fittebb, erősebb, magabiztosabb – 50 felett is! Az egészséges, aktív életmód nem korfüggő!